Themabijeenkomst ‘gezonde leefomgeving’

datum 21 mei 2024
tijd 18:00 - 20:30
locatie Seats2Meet Utrecht, Moreelsepark 65
De interessegroep Bewegen & Gezondheid organiseert op dinsdagavond 21 mei een themabijeenkomst. Het onderwerp daarvan is: 'Een gezonde leefomgeving, hoe creëer je die?'

De omgeving speelt een belangrijke rol in de gezondheid van mensen. Om mensen in beweging te brengen, is het creëren van een zogenoemde beweegvriendelijke omgeving essentieel. Tijdens deze themabijeenkomst bespreken experts van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het belang van een gezonde leefomgeving. Daar blijft het niet bij: je krijgt ook handvaten voor in de praktijk.

Programma

Allereerst zal Dianne Scholte, specialist beweegvriendelijke omgeving en sportinfrastructuur bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, iets vertellen over het belang en de waarde van een beweegvriendelijke omgeving. Dianne helpt onder andere beleidsmakers, sportaanbieders en zorgprofessionals bij het creëren van een gezonde en beweegvriendelijke leefomgeving, die voor iedereen toegankelijk is. Ook gaat Diane de BVO-scan toelichten, een tool die gebruikt kan worden om de beweegvriendelijkheid van bijvoorbeeld een wijk of schoolplein te beoordelen.

Daarna is het woord aan Noor Willemsen, senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij zal toelichten waar de directie Sport van VWS zich voor inzet en hoe dit bijdraagt aan het bevorderen van een beweegvriendelijke omgeving.

Praktische informatie: