Finalisten VvBN-proefschriftprijs 2023

Vier proefschrijften zijn nog in de race voor de VvBN-proefschriftprijs. De proefschriften van Anouk Tosserams, Kirsten Veerkamp, Moira van Leeuwen en Nina van Mastrigt zijn door de jury uitgekozen voor de finaleronde.

Het was dit jaar voor de jury een lastige opgave om tot een shortlist van vier proefschriften te komen. ‘Het niveau van de 17 ingediende proefschriften was erg hoog dit jaar’, laat de jury, bestaande uit prof. dr. Floor Hettinga, prof. dr. Vivian Weerdesteyn, dr. Rob den Otter, prof. dr. Kenneth Meijer en dr. Melvyn Roerdink, weten.

Dit jaar zijn er twee prijzen te verdienen:

  1. Juryprijs: De voltallige jury neemt de vier proefschriften nu nader onder de loep, met oog voor de originaliteit, relevantie voor de bewegingswetenschappen, methodologische kwaliteit en maatschappelijke impact, om zo winnaar te bepalen. De winnaar van de juryprijs wordt bekend gemaakt tijdens het VvBN jaarsymposium op 19 april 2024.
  2. Publieksprijs: De finalisten komen op ons symposium hun proefschrift presenteren. Voor een publiek van meer dan 100 geïnteresseerde bewegingswetenschappers vertellen zij in 6 tot 7 minuten waar hun proefschrift over gaat. Aanwezigen stemmen via mentimeter wie de publieksprijs verdient.

Finalisten

Bekijk hieronder nogmaals de pitches van de finalisten (op alfabetische volgorde):