HandbikeBattle 2022

Na twee alternatieve HandbikeBattles vanwege Corona mochten de handbikers vorige week eindelijk weer strijden in het Kaunertal in Oostenrijk. Ruim 100 deelnemers en hun buddies kwamen na 20km en 856 hoogtemeters bij de Ochsenalm over de finish.

Meer informatie is te vinden onder de volgende links. De podcast van Femke Bosma is nog niet gepubliceerd, maar zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is.


Interview met HandbikeBattle deelneemster Luna Jansen
Ik zal mij allereerst even voorstellen:
Ik ben Luna Jansen, 26 jaar woonachtig in Breda en heb CP (Cerebrale Parese), ik handbike in klasse H2.

Waarom heb ik meegedaan met de handbikebattle:
Ik mocht deel uitmaken van team ZEEBRA (Revant Breda). Wat een super team is dit. Ze hebben echte team spirit.

Ik ben een aantal jaar geleden al een keer gevraagd door een fysiotherapeut om een keer mee te doen aan de battle. Destijds had ik hier niet veel ruimte voor, ik heb namelijk ook 10 jaar aan atletiek (Wheelen) gedaan. Hier ben ik al een tijdje mee gestopt. Toen dacht ik: nu is het tijd om de uitdaging aan te gaan.
De handbike clinic van Jetze Plat was leerzaam, over het aanslaan van de bochten en het schakelen.

Mijn doel in de battle was:
Boven komen en ook zeker genieten van de tocht en al het moois in de omgeving. En dit heb ik gewoon gerockt samen met mijn buddy, Ingrid van der Linden. Wij hebben allemaal de top bereikt. Wat was dit een ervaring, een om nooit meer te vergeten. Het was heel pittig, maar alle emoties op de top zeiden genoeg. Het ‘gouden’ eindfeest was een geweldige afsluiting van deze onvergetelijke week.

Wat ben ik blij dat ik een van de deelnemers mocht zijn van team ZEEBRA!
Met dank aan mijn kamer genoten, Ron, Johan, Harry en natuurlijk niet te vergeten het begeleidingsteam Wilbert, Nellie, Martien, Melanie en Shari.
En nog even extra mijn lieve buddy Ingrid.
Het is echt een aanrader om deze ervaring te mogen beleven!