Kennismaken met de sprekers van het VvBN jaarsymposium: Jaap en Tom Buurke

Op vrijdag 21 april vindt het jaarlijkse symposium van de VvBN plaats in Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘De impact van de bewegingswetenschappen’. Er zal vanuit verschillende invalshoeken worden teruggeblikt op 50 jaar bewegingswetenschappen. Om alvast in de stemming te komen voor het symposium zal er iedere week een spreker worden ge├»ntroduceerd op de website. Deze week maken we kennis met Jaap en Tom Buurke.

Kan je heel kort zeggen wat je op het symposium gaat vertellen?
We bespreken belangrijke ontwikkelingen in de bewegingsanalyse in de afgelopen 50 jaar, we bekijken wat de impact op de revalidatie was en we blikken vooruit op de toekomst. Welke technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen hielpen ons verder? En hoe ziet de bewegingsanalyse er over 50 jaar uit?

Het thema van het huidige symposium is ‘De impact van bewegingswetenschappen’ waarbij er wordt teruggekeken op 50 jaar BW, hoe kijk je hier zelf naar?
Tom: 50 jaar geleden? Is 10 jaar terugblikken ook goed?

Jaap: De volledige 50 jaar terugblikken gaat mij ook niet lukken, maar ik kan in ieder geval zeggen dat er in bijna 40 jaar een hoop verandert is. Daarover hoor je op het symposium meer.

Wat verwacht je van het komende symposium?
Een interessant, divers programma en we zijn natuurlijk benieuwd naar de presentaties voor de proefschriftprijs!

Wat vind je het grootste succes van de bewegingswetenschappen, het pareltje?
Zullen we het daar op 21 april over hebben?