Kennismaken met de sprekers van het VvBN jaarsymposium: Vivian Weerdesteyn

Op vrijdag 21 april vindt het jaarlijkse symposium van de VvBN plaats in Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘De impact van de bewegingswetenschappen’. Er zal vanuit verschillende invalshoeken worden teruggeblikt op 50 jaar bewegingswetenschappen. Om alvast in de stemming te komen voor het symposium zal er iedere week een spreker worden geïntroduceerd op de website. Deze week maken we kennis met Vivian Weerdesteyn.

Kan je heel kort zeggen wat je op het symposium gaat vertellen?
De intrede die hoogwaardige trainingsapparatuur de afgelopen decennia heeft gemaakt in de Revalidatiecentra vormt wellicht het meest zichtbare bewijs van de impact van de Bewegingswetenschappen op dit werkveld. In deze presentatie zal ik mij richten op balans- en loopproblematiek na een beroerte, aangrijpingspunten voor training, en de rol die hierin is weggelegd voor revalidatietechnologie. Daarnaast wordt ingegaan op de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor de toekomst.

Het thema van het huidige symposium is ‘De impact van bewegingswetenschappen’ waarbij er wordt teruggekeken op 50 jaar BW, hoe kijk je hier zelf naar?
Van deze periode ben ik zelf ongeveer de helft actief in het veld en in deze periode heb ik de interdisciplinaire samenwerkingen enorm zien groeien. Juist dit soort samenwerkingen zorgen ervoor dat wetenschappelijke bevindingen hun weg naar de praktijk vinden om zo echt impact te kunnen hebben.

Wat verwacht je van het komende symposium?
Zoals ieder jaar verheug ik me erop de BW collega’s te spreken, en vanwege de bijzondere editie hoop ik dit jaar ook collega’s ‘van vroeger’ te zien

Wat vind je het grootste succes van de bewegingswetenschappen, het pareltje?
Ik zou hier niet zozeer 1 specifiek succes willen benoemen, maar vooral het feit dat BW als vakgebied maatschappelijk echt in de schijnwerpers staat en ook wetenschappelijk volop meetelt.